Waarom on page én off page factoren ontzettend belangrijk zijn!


On page en off page

Stel, je onderzoekt hoe je beter in Google kunt ranken. Dan beland je al snel op pagina's met vakjargon. Een van de basistermen die belangrijk zijn om te begrijpen, zijn 'on page' en 'off page' factoren.

On page verwijst naar de acties die jij kunt uitvoeren op de verschillende pagina's van jouw website of webshop. Off page verwijst naar de acties die jij kunt uitvoeren buiten jouw website of webshop, op het internet, om ervoor te zorgen dat jouw website of webshop beter gevonden wordt.

Zijn 'on page' en 'off page' beiden belangrijk?

Ja. Veel blogs en SEO-bureaus focussen zich voornamelijk op 'on page' factoren. On page factoren zijn bijvoorbeeld: voor hoeveel zoekwoorden rankt jouw website? Hoe gebruiksvriendelijk is jouw webshop? Hoe hoog is jouw gemiddelde bounce rate? En wat is de laadtijd van een pagina? Dit zijn belangrijke SEO-factoren waar jij vrijwel altijd direct invloed op kunt uitoefenen.

Off page factoren die invloed hebben op de ranking van jouw website zijn bijvoorbeeld hoeveel websites naar jouw website verlinken en wat de domein waarde van die websites is. Dit klinkt een stuk ingewikkelder, en dat is het ook. Daarom slaan SEO-agentschappen graag deze stap over.

Moet ik aan off page factoren werken?

Ja. Wil jij écht beter ranken in Google, dan zul je zowel on page als off page factoren in jouw SEO-strategie moeten integreren. Off page factoren zoals jouw backlinkprofiel (het aantal domeinen die naar jouw website verwijzen) beïnvloeden direct de vindbaarheid van jouw website. Je kunt nog zo hard aan jouw on page factoren gewerkt hebben, maar je wordt nog steeds niet goed gevonden omdat er nauwelijks naar jouw website verwezen wordt.

Wil je hier meer over weten? Wij helpen je graag, boek nu jouw online gratis consult en we bekijken samen hoe we de vindbaarheid van jouw website kunnen verbeteren.

Moet

#seo #zoekmachineoptimalisatie #onlinemarketing #onpage #offpage #keywoorden #zoekwoorden

Uitgelichte berichten